Onderweg naar later 2016

`Onderweg naar later´ is een spectaculaire voorstelling die op een unieke locatie werd uitgevoerd: De oude dierentuin te Emmen. 5500 mensen bezochten de voorstelling en de reacties waren lovend!
Deze bijzondere theatervoorstelling is het 3e deel van de trilogie Walkyre en neemt je mee op een reis door de tijd, van evolutie naar de huidige moderne maatschappij waarin de zorg voor de aarde onder druk staat. Dit derde deel is een op zichtzelfstaande voorstelling die vanuit een ander perspectief elementen van deel 1 en 2 bevat.


De voorstelling wordt vanuit het gezichtspunt van Hylko beleefd. De spanning van zijn ouders, die in een scheiding liggen, de onzekerheid dat het met zich meebrengt… waar hoor ik thuis, ben ik nog welkom, kan ik zelf een weg vinden naar later?

De dialogen spelen  een grotere rol in deze voorstelling. In de reis door de  tijd leert Hylko de geschiedenis van aarde en mens in het tijdsperspectief te zetten. Tegelijkertijd is het een voortdurende confrontatie met zijn eigen gedrag en onzekerheden. Heimwee naar huis, de geborgenheid zijn thema’s die telkens weer aan de orde komen.

De  wijze wereld- en tijdzwerver en magiër Pytheas, wordt gespeeld door acteur Albert Secuur, die hem onder zijn hoede neemt en voor hem in een tijdloze wereld alle tijd heeft. Pytheas koestert tijd en aarde en heeft als levensmotto: het duidelijk maken aan de mens dat de aarde een levend organisme is die we met zorg moeten behandelen. Ook hij worstelt met een verleden en wordt geconfronteerd met zijn eigen schaduw, gespeeld en gedanst door Selmar Jurian. Gaia, moeder aarde, wordt op bijzondere wijze in klank en stem vertolkt door Martine de Jager.


Dat de publiekscijfers (alle voorstellingen uitverkocht) en de recensies- en publiekreacties zeer positief zijn geweest, is een groot compliment voor de maker. Tevens is de landelijke aandacht groot geweest, AD, Telegraaf, Musical sites, waarbij de impact van de voorstelling en de bovenregionale uitstraling meermalen is genoemd:

Musicalworld, (landelijke) recensie première:

Zoals veel regionale voorstellingen (die helaas steeds zeldzamer worden) is het ook een moment van mensen weer een keer ontmoeten…..

De volle bak bij de première van deze derde voorstelling van Walkyre en uitverkochte andere dagen geeft aan dat deze show aan belangstelling niet heeft te klagen. Veel mensen hebben ook de vorige shows gezien, en zijn wederom laaiend enthousiast. Wie in de regio woont (en regio mag je best ruim zien), maar hier nog nooit is geweest, zou zeker de kans moeten aangrijpen eens te gaan kijken. …….


 

inleg-dvd-21mm-onl-2016-versie-2-voorkant

Van de voorstelling is een prachtige live registratie gemaakt.

BESTELLEN