Terugkeer naar Gaia 2014

'Terugkeer naar Gaia'is de 2e voorstelling van de trilogie van Walkyre.  Het accent in deze voorstelling ligt op Gaia, onze moeder aarde en de wijze waarop wij als mensen haar bewonen en samenleven. Een samenleving waarin de mens zijn eigen rol vaak niet wil erkennen als het mis gaat en wijst naar de anderen.

Pytheas, gespeeld door Albert Secuur, reist samen met de jonge Hylko door de tijd en neemt u mee langs spectaculaire zang- en dansscènes en filmbeelden die het verhaal van Gaia vertellen. Gaia, die op mysterieuze en onnavolgbare wijze werd neergezet door stemkunstenares Anja Warmink.

De 4 avonden waren allen uitverkocht (4000 bezoekers). Speciaal voor deze voorstelling werden nieuwe bijzondere composities gemaakt. Een live orkest van 14 muzikanten en een oerkoor gaven een extra dimensie aan deze voorstelling.

De 13 jarige Hylko raakt verward in de hectiek van zijn onzekere thuissituatie en vragen over leven en toekomst. Tijdens zijn vlucht ontmoet hij de excentrieke wereldreiziger Pytheas. Pytheas neemt de jongen mee naar het verleden. Samen beleven ze de oorsprong van de aarde, haar evolutie en haar krachten.

Reizend door de tijd komen ze in het oude Drenthe in de ijzertijd terecht en volgen het verhaal van Walkyre; symbool voor het samengaan van de aardse en mystieke wereld en de samenleving met al haar aardse tekortkomingen. Hier zien we hoe het volk in de kleine Germaanse samenleving niet in staat is tot zelfreflectie en probeert de schuld voor de problemen buiten zichzelf te leggen en wijst naar buiten.

Het laat zien hoe wij als mensen generaties lang zijn omgegaan met Gaia, onze aarde. Hoe wij haar veronachtzamen, leegzuigen, maakbaar proberen te laten zijn. Maar Gaia vecht terug en grijpt genadeloos in als het uit de hand dreigt te lopen.
Gaia, moeder aarde, houdt de toeschouwer een spiegel voor door haar wereld te tonen met al haar oerkracht en waakt over de processen die zich afspelen in de gebeurtenissen in het leven van Walkyre.
De kleine jongen zal met de echo's van het verleden, aan zijn eigen toekomst en relatie met Gaia, duurzaam en menswaardig, een invulling moeten geven.

 

 

Terugkeer naar Gaia 2014
In 2014 is er een live registratie gemaakt en vastgelegd op DVD.   U kunt deze DVD bestellen voor                € 10,00 ovv  Gaia2014:  BESTELLEN