PROGRAMMA 25 SEPTEMBER

Jason Staal

Jason speelt op Walkyre LIVE STAGE  met zijn band.

Over Jason:

Schrijven, spelen en dat allemaal samen met muzikale vrienden, die maar één ding willen. Mooie dingen maken

‘DAGGEDACHTEN’
is het debuutalbum van liedjesschrijver Jason Staal. Kleinkunst met een catchy popsausje, vermengd met een grote voorliefde voor teksten 
met alleen maar eigen werk, waarvan een aantal duetten met o.a Tim Akkerman, Syb van der Ploeg, Maarten Heijmans, Mooi Wark en Paul de Munnik.

‘NACHTGEDACHTEN’
Nieuwe liedjes,  waarbij hij zichzelf op piano en gitaar begeleidt met ondersteuning van een live band, Isa Zwart en Iris Kroes. 

OOR magazine 
“Hartverwarmend vakmanschap en oog voor detail” Dagblad van het Noorden: “Een hoofdstuk Nederpop met een volstrekt persoonlijk signatuur”

Verder maakte hij kindervoorstellingen, muziekstukken en deed de muzikale begeleiding van diverse theaterprojecten. 

foto: Erik Meijerink

Jildou en Sjoerd

Zangeres Jildou Duiven en Pianist Sjoerd Hiemstra zijn twee enthousiaste muzikanten met een gezamenlijke passie voor jazz, funk en soul.

Vanaf het begin van hun carrières hebben ze veel met elkaar samengewerkt en dat is te horen in hun muziek.

Ze hebben een uitgebreid repertoire, wat bestaat uit sfeervolle ballads op de achtergrond, tot swingende dansklassiekers op het podium.

The Serenade Sisters

The Serenade Sisters bezingen de liefde in al haar facetten. De vier charmante zangeressen nemen je mee over hoge bergen en door diepe dalen, naar een wereld vol vurig verlangen, romantische avonden, heftige jaloezie en gebroken harten. Liedjes van alle tijden passeren de revue in een jasje van a cappella vierklanken, swingende vingerknips en verrassende instrumentale begeleiding. Leun achterover en geniet… maar pas op dat je niet in katzwijm valt!

The Serenade Sisters bestaat uit Josien van Beek, Liesbeth Korpershoek, Margot Kriek en Martijje Lubbers. De vier zangeressen hebben elkaar gevonden in hun onbetwiste liefde voor close harmony en The Andrews Sisters en hun grote zwak voor meeslepende liefdesliedjes.

The Serenade Sisters is opgericht in het voorjaar van 2015. Destijds met drie stemmen. In de zomer van 2017 besloten de dames om vierstemmig verder door het leven te gaan. Sinds 2018 werken ze aan een Nederlandstalig liedjesprogramma. In 2019 komen daarvan twee singles uit.

foto: Wendelien Mulder

Jeanet Landman

Jeanet Landman vertelt verhalen, geeft vertelworkshops en organiseert het Vertelcafé in Podium Zuidhaege in Assen.

Een mooi verhaal kan je raken, amuseren en inspireren – en dat wil zij het publiek graag bieden. Vertellen kan heel gemakkelijk overal plaats vinden; een verhaal en een luisteraar is voldoende..… 

PROGRAMMA 18 SEPTEMBER

Dixie Dudes

De Dixie Dudes bestaat uit:

Frenk van Meeteren : Zang, gitaar, bluesharp

Een oude bekende in de folk en jazzscene, hij was de voorman van de Crooks , folkgroep King’s Galliard (jaren 70-80 prijswinnaars Letterkenny Folk festival)

Daarnaast in de legendarische band de Gangbusters die o.a..veel speelden op de Boulevard of Broken Dreams(nu de Parade). Tot Januari 2020 ook vast lid van de Dutch Swing College Band.

Arend Huisman: Sousafoon.

Vakkundig en bevlogen muzikant met wereldwijde reputatie en ervaring: Glenn Miller Orchestra, Blaas of Glory, Dutch Swing College Band, Noord Poolorkest, Cuby and the Blizzards e.v.a..

Marius Bos: Accordeon, zang

aanvankelijk bassist in de Drents/Groningse popscene en vanaf 1980 Accordeonist. Speelt in de groep Swamp , Bayou Mosquitos (oa maandelijkse voorstellingen in het Betty Asfalt Complex te Amsterdam) en in diverse bezettingen met oa Arthur Ebeling ,Nicko Christiansen (Livin´Blues)

Zippora Tieman

Zippora Tieman en Josien de Vries treden samen op tijdens Walkyre LIVE STAGE.

Zipora is een singersongwriter die observaties van haar binnen- en de buitenwereld weet te vangen in kleine liedjes vol verwondering en verlangen. Met haar prachtige warme stem vertolkt zij haar repertoire en weet de luisteraar daarmee op het puntje van de stoel te krijgen.
Wat wil je, met een naam die ‘vogeltje’ betekent. Deze herfst hoop ze haar EP ‘Haast’ uit te gaan brengen.

Josien de Vries

Josien (1989) begon, in navolging van haar oudere zussen, op vijfjarige leeftijd met vioollessen. Een paar jaar later maakte zij de overstap naar de cello, aangetrokken door de warme, lagere klank die het instrument zo eigen is. Zij begon haar cellolessen bij Marianne Vrijland en zette haar scholing voort bij Wilma van der Wardt. Het was lange tijd nog niet duidelijk of muziek ook als professie bij Josien paste en ze ging in eerste instantie aan de Universiteit in Groningen studeren. Ze studeerde daarnaast privé, en later aan het Artez conservatorium in Zwolle bij Karlien Bartelds.

Tegenwoordig wordt ze gecoacht door Octavie Dostaler-Lalonde in Amsterdam en bekwaamt zich in zowel moderne muziek als de historische uitvoeringspraktijk van de Barok- en Romantische muziek. Josien werkt als freelancer mee aan verschillende projecten, van grotere samenstellingen tot solo-optredens.

Danshuis Noord

Bijzondere tijden vragen om bijzondere oplossingen. Onze grote theatervoorstelling werd gecanceld maar daarna werd het iets anders.. een ander, kleiner, beheersbaarder idee. Veilig in de tijd waarin we nu leven, vrij binnen de beperkingen die we opgelegd krijgen. Een voorstelling over afscheid, pijnlijk toepasselijk in deze tijd. Maar ‘Verplaats’ werd niet pijnlijk, ‘Verplaats’ is hoopvol, wanneer je je verplaatst is er ruimte voor groei. Als onze dans niet naar het theater mag dan verplaatsen we onze dansers wel naar het publiek.

Erik Harteveld

Erik Harteveld (Assen, 1955) is acteur, schrijver, regisseur en muzikant. in het Drentse en Nederlandse taalgebied. Hij studeerde Nederlands en Russisch in Groningen. Harteveld schrijft proza, poëzie en toneelstukken. Speelt gitaar, accordeon en bluesharmonika. Sinds 1995 is hij bandleider van De Kopstubbers en produceerde drie cd’s in eigen beheer. Harteveld zingt en speelt gitaar, accordeon en mondharmonica en acteerde in vele theatervoorstellingen. Hij werd in 2006 stadsdichter van Assen.

PROGRAMMA 11 SEPTEMBER

Timo de Jong

Timo de Jong maakt country- , folk en rock ‘n rollmuziek geïnspireerd door de jaren zestig, maar dan in een eigentijds en verfijnd jasje gestoken. Zijn diepe, warme zangstem doet denken aan de befaamde crooners van begin vorige eeuw. Hij trad al meer dan zeshonderd keer op, waaronder drie keer Eurosonic Noorderslag en meerdere tours door Engeland. Op amuserende wijze zorgt Timo voor een aangename huiskamersfeer tijdens elk optreden.

foto: Willem Bijzitter

Wimjan & Nelleke

Samen met Marco Warta is hij ruim 10 jaar drukdoende met optredens door het hele land en hebben ze inmiddels bewezen een goede live act te zijn.
Flexibiliteit is hun kracht.

Wanneer de gelegenheid zich voordoet, treed WimJan ook solo op, het repertoire dat hij dan brengt is zeer divers, naast de bekende top 2000 covers brengt hij dan ook nummers in het Gronings of Drents dialect.

Nelleke Honning is, naast muziek- en dansdocent in de regio, onder andere actief geweest als zangeres bij partyband Suc-6 en top 100 band The Joke. 
Deze avond brengen WimJan en Nelleke een speciaal voor het Walkyre event geselecteerd repertoire ten gehore, zak lekker weg in uw klapstoel en geniet van hun optreden!

Myrthe Weehuizen

Myrthe Weehuizen is al tijdens haar studie aan ArtEZ School of Dance in Arnhem als danser aan de slag gegaan bij Tania Perez-Salas Company in Mexico. Met dit gezelschap heeft zij opgetreden in grote theaters in de VS, Mexico en Europa. Naast Tania Pérez-Salas Company maakt(e) zij ook deel uit van onder andere Tandem Dance Company, Lavamover, Ts’ook Danza, .de Inflexión. Door de jaren heen heeft zij stukken gedanst van Itzik Galili, Kim Jae DUK, Rafael Abreu, Tania Pérez-Salas, Philip Taylor, Erik Kaiel, o.a. Zij was in 2016 onderdeel van de cast van Onderweg Naar Later, ook een productie van Stichting Walkyre.

foto: David Flores Rubio

Robin Yzerman

Robin Yzerman maakt eerlijke muziek. Door zich niets aan te trekken van de huidige trends, zijn haar liedjes des te authentiek.
Robin heeft volledige controle over haar heldere, soepele stem die ze gebruikt om prachtige liedjes te zingen waar je je in kunt herkennen.
In 2020 zal Robin Yzerman haar langverwachte debuut album ‘Catching Dreams’ uitbrengen.

foto: Michiel Verweij

Ria Westerhuis

Ria Westerhuis geboren in 1959 in Oud-Avereest aan de Overijsselse kant van
het grensriviertje de Reest. Verhuisde in 1980 naar de Wijk aan de Drentse
kant. Schrijft sinds 2004 gedichten, liedteksten en verhalen zowel in het
Nederlands als in “de streektaal van de Reest”.Ook schrijft ze gedichten in
het “eRWeens”

foto: F.H.Muhring

PROGRAMMA 11 SEPTEMBER

Timo de Jong

Wimjan & Nelleke

Myrthe Weehuizen

Robin Yzerman

Ria Westerhuis

PROGRAMMA 18 SEPTEMBER

Erik Harteveld

Danshuis Noord

Zippora Tieman

Erik Harteveld

PROGRAMMA 25 SEPTEMBER

Jidou en Sjoerd

The Serenade Sisters

Jeanet Landman

Jason Staal

Wimjan Eikens & Nelleke Honning

WimJan en Nelleke brengen een  speciaal voor het Walkyre event geselecteerd repertoire ten gehore, zak lekker weg in uw klapstoel en geniet van hun optreden!

WimJan Eikens is, naast gitaardocent in de regio, onder andere bekend van het duo Eikens en Warta.

Samen met Marco Warta is hij ruim 10 jaar on stage

Flexibiliteit is hun kracht, ze passen zich aan qua show en apparatuur.

Wanneer de gelegenheid zich voordoet, treed WimJan ook solo op, het repertoire dat hij dan brengt is zeer divers, naast de bekende top 2000 covers brengt hij dan ook nummers in het Gronings of Drents dialect.

Nelleke Honning is, naast muziek- en dansdocent in de regio, onder andere actief geweest als zangeres bij partyband Suc-6 en top 100 band The Joke. Daarnaast heeft ze verscheidene jaren gezongen in het combo: Razzmajazz. Tegenwoordig treedt ze vaak op als solo-artiest (Nelleke Honning fresh easy sounds) en brengt zij herkenbare jazzy en poppy covers. Ook is ze met enige regelmaat een toevoegende stem bij het duo Eikens en Warta.

Timo de Jong

Timo de Jong maakt country- , folk en rock ‘n rollmuziek geïnspireerd door de jaren zestig, maar dan in een eigentijds en verfijnd jasje gestoken. Zijn diepe, warme zangstem doet denken aan de befaamde crooners van begin vorige eeuw. Hij trad al meer dan vijfhonderd keer op, waaronder twee keer Eurosonic Noorderslag en twee tours door Engeland. Op amuserende wijze zorgt Timo voor een aangename huiskamersfeer tijdens elk optreden.

Robin Yzerman

Robin Yzerman maakt eerlijke muziek. Door zich niets aan te trekken van de huidige trends, zijn haar liedjes des te authentiek.

Robin heeft volledige controle over haar heldere, soepele stem die ze gebruikt om prachtige liedjes te zingen waar je je in kunt herkennen.

In 2020 zal Robin Yzerman haar langverwachte debuut album ‘Catching Dreams’ uitbrengen

Ria Westerhuis

Ria Westerhuis schrijft sinds 2004 gedichten, liedteksten en verhalen zowel in het
Nederlands als in “de streektaal van de Reest”.Ook schrijft ze gedichten in
het “eRWeens”

Ze publiceert in diverse tijdschriften.  In april 2009 kwam “Minnezinne” uit. Een bundel met erotisch getinte
gedichten in het Drents. Geschreven, samen met Delia Bremer en uitgebracht
bij Stichting het Drentse Boek. Een uniek gebeuren in de streektaal.

Minnezinne werd genomineerd voor de streektaalprijs van Dagblad van het Noorden. De bundel Minnezinne leverde dan ook veel publiciteit op. Ze trad op in  “de Zomer draait door” (VARA) en had diverse optredens bij regionale
radio en tv zenders.

In februari 2011 kwam haar eerste solobundel “Zundags goed” uit bij
Stichting het Drentse Boek.  In 2013 bracht ze in eigen
beheer de Nederlandstalige bundel  “Teugelloos” uit, gevolgd door “Nachtsleutel” in 2015.

Ze presenteert  voordrachtsavonden, houdt zich bezig met poëzievertalingen en
schrijft  gedichten in opdracht. 

Myrthe Weehuizen

Myrthe Weehuizen is al tijdens haar studie aan ArtEZ School of Dance in Arnhem als danser aan de slag gegaan bij Tania Perez-Salas Company in Mexico. Met dit gezelschap heeft zij opgetreden in grote theaters in de VS, Mexico en Europa.

Naast Tania Pérez-Salas Company maakt(e) zij ook deel uit van onder andere Tandem Dance Company, Lavamover, Ts’ook Danza, .de Inflexión. Door de jaren heen heeft zij stukken gedanst van Itzik Galili, Kim Jae DUK, Rafael Abreu, Tania Pérez-Salas, Philip Taylor, Erik Kaiel, o.a.

Zij was in 2016 onderdeel van de cast van Onderweg Naar Later, ook een productie van Stichting Walkyre.

foto: David Flores Rubio

PROGRAMMA 18 SEPTEMBER

Zippora Tieman

Zippora Tieman is een singersongwriter die observaties van haar binnen- en de buitenwereld weet te vangen in kleine liedjes vol verwondering en verlangen. Met haar prachtige warme stem vertolkt zij haar repertoire en weet de luisteraar daarmee op het puntje van de stoel te krijgen.
Wat wil je, met een naam die ‘vogeltje’ betekent. 

Danshuis Noord

Bijzondere tijden vragen om bijzondere oplossingen. Onze grote theatervoorstelling werd gecanceld maar daarna werd het iets anders.. een ander, kleiner, beheersbaarder idee. Veilig in de tijd waarin we nu leven, vrij binnen de beperkingen die we opgelegd krijgen.

Een voorstelling over afscheid, pijnlijk toepasselijk in deze tijd. Maar ‘Verplaats’ werd niet pijnlijk, ‘Verplaats’ is hoopvol, wanneer je je verplaatst is er ruimte voor groei. Als onze dans niet naar het theater mag dan verplaatsen we onze dansers wel naar het publiek.

Erik Harteveld

Erik Harteveld (Assen, 1955) is schrijver en acteur in het Drentse en Nederlandse taalgebied.

Maakte voor RTV Drenthe een kleine 1000 schetsjes, onder andere De Berichten en Erven Takens. Hij was stadsdichter van Assen, schreef enkele romans en honderden columns voor het Dagblad van het Noorden.

Harteveld woont sinds kort weer in Drenthe. Tot zijn grote genoegen.

PROGRAMMA 25 SEPTEMBER

Jildou Duiven en Sjoerd Hiemstra

The Serenade Sisters

Wie zijn The Serenade Sisters?
The Serenade Sisters bestaat uit Josien van Beek, Liesbeth Korpershoek, Margot Kriek en Martijje Lubbers. De vier zangeressen hebben elkaar gevonden in hun onbetwiste liefde voor close harmony en The Andrews Sisters en hun grote zwak voor meeslepende liefdesliedjes.

Meer over TSS
The Serenade Sisters is opgericht in het voorjaar van 2015. Destijds met drie stemmen. In de zomer van 2017 besloten de dames om vierstemmig verder door het leven te gaan. Sinds 2018 werken ze aan een Nederlandstalig liedjesprogramma. In 2019 komen daarvan twee singles uit.

Jason Staal

“Een jongeman die met de gitaar in de hand zijn liedjes speelt, dat is wat je ziet wanneer je Jason Staal op je podium hebt staan. Wat je hoort is even wat anders: een kick van Nederlandse taal, gevat en grappig” (3voor12/VPRO) 

Schrijven, spelen en dat allemaal samen met muzikale vrienden, die maar één ding willen. Mooie dingen maken

‘DAGGEDACHTEN’
Het debuutalbum van liedjesschrijver Jason Staal. Kleinkunst met een catchy popsausje, vermengd met een grote voorliefde voor teksten. Na Daggedachten was het tijd voor Nachtgedachten. Nieuwe liedjes, nieuw programma, nieuwe gedachten, waarbij hij zichzelf op piano en gitaar begeleidt met ondersteuning van een live band, Isa Zwart en Iris Kroes. 

Dagblad van het Noorden

“Een hoofdstuk Nederpop met een volstrekt persoonlijk signatuur”

Naast albums maken en toeren, maakte hij de afgelopen jaren kindervoorstellingen, muziekstukken en deed de muzikale begeleiding van diverse theaterprojecten. Hij was onderdeel van het muziekprogramma “All together now” (Endemol shine RTL4), won het programma ” Wie steelt mijn show” van Paul de Leeuw en speelde o.a op het Hello festival, Bevrijdingfestival Drenthe & het FestiValderAa. In 2020 schreef hij met Mooi Wark een Ode aan Irma, de doventolk. Op dit moment wordt er gewerkt aan het derde studioalbum ” Tussen twijfel en tijd” 

foto: Erik Meijerink 

Jeanet Landman

De Kracht van verhalen.

Jeanet Landman vertelt verhalen, geeft vertelworkshops en organiseert het Vertelcafé in Podium Zuidhaege in Assen.

Een mooi verhaal kan je raken, amuseren en inspireren – en dat wil zij het publiek graag bieden. Vertellen kan heel gemakkelijk overal plaats vinden; een verhaal en een luisteraar is voldoende..…