GEKE HOOGSTINS PRODUCTIES

De fascinatie voor de oeroude cultuur en haar grote passie voor dans en theater heeft Geke geïnspireerd tot het schrijven van de sage en het draaiboek voor Walkyre Echo's in 2011. Hetzelfde jaar verscheen ook haar 2e kunstboek Walkyre met daarin het verhaal en haar schilderijen die een rol speelden in de filmbeelden.

Geke schrijft, regisseert, enceneert en produceert de voorstellingen. Voor elke productie wordt een passend projectteam geformeerd.

De voorstelling Walkyre Echo's heeft zij geschreven, geregisseerd en geproduceerd. Zij werd hiervoor in 2012 genomineerd voor een Drentse Cultuurprijs. In 2013 produceerde en regisseerde ze in opdracht  de Mythe van Nertus. In 2014 schreef en regisseerde zij de voorstelling Terugkeer naar Gaia en voltooide de trilogie van Walkyre in 2016 met de voorstelling "Onderweg naar later".

 

Stichting Walkyre echo’s is in 2010 op initiatief van Geke Hoogstins opgericht.  Op deze wijze werd het mogelijk de maatschappelijke en cultuurhistorische waarden van de stichting op artistieke wijze uitdragen en te produceren.

 

Het artistieke proces:

Geke Hoogstins is beeldend kunstenaar. Dit betekent dat ze werkt vanuit een totaalbeeld van de voorstelling. Een wat ongebruikelijke wijze van werken omdat niet een voorstelling vanuit een verhaal of gebeurtenis wordt opgebouwd, maar andersom wordt geanalyseerd. Hierbij splitst zij haar beelden in onderdelen zoals film, dans, tekst, licht en muziek. Elk onderdeel wordt tot in detail vastgelegd in het script. Hierna zoek zij  de mensen die vakinhoudelijk deze disciplines kunnen vormgeven. Vereiste is hierbij dat voorop staat dat de artistieke inhoud niet ter discussie staat maar dat alles ten dienste staat het van eindbeeld en doel dat in Geke’s hoofd is gevormd.

Dit betekent ook dat het soms lastig blijkt uit te leggen wat de artistieke motivatie is om een voorstelling of beeld te realiseren. Echter: is dit niet juist kunstenaars-eigen? Een interne drive tot vormgeven geeft Geke steeds weer de energie om te (ver-) beelden, hetzij in theater, hetzij in schilderijen. Woorden kunnen soms niet weergeven of bevatten op welke wijze “spinsels” ontstaan.

Dat er nu een artistiek team is dat steeds weer samen met Geke deze beelden kan/wil vormgeven levert  een zeer bijzonder, intens gezamenlijk en warm proces op.

https://walkyre.nl/wp-content/uploads/2016/10/Eric-Brinkhorst-ONL-rep-24-8-5-310x200.jpg

www.gekehoogstins.nl

www.gekehoogstins.nl

https://walkyre.nl/wp-content/uploads/2016/10/Jaap-29-aug-2--300x400.jpg

www.gekehoogstins.nl

https://walkyre.nl/wp-content/uploads/2016/10/P1020571-240x150.jpg
https://walkyre.nl/wp-content/uploads/2016/10/Jaap-Menses-63uitsnede-kleiner-240x150.jpg
//walkyre.nl/wp-content/uploads/2016/10/2012-03-07-Schakel-nominatie-cultuurprijs.jpg